Purentalihashieronta

06.08.2021

Monilla meistä mm. stressi aiheuttaa hampaiden kiristelyä eli toisin sanoen bruksaamista, eli narskuttelua. Erilaiset elämäntilanteet vaikuttavat uniinkin ja moni puree hampaitaan myös öisin. Hampaiden pureskelu voi olla toki stressiin liittymätön tapakin, mutta sama hoito tehoaa molemmissa tapauksissa. Narskuttelu aiheuttaa leukojen arkuutta ja kipua, huimausta, korvakipua ja hartioiden jäykkyyttä. Purentalihashieronnalla voidaan helpottaa oireita ja rentouttaa lihaksia, vapauttaa äänentuottoa ja hengitystä.

Purentalihashieronta on paikallaan myös mikäli sinulla on yllä mainittujen pireiden lisäksi (tai sijaan) toistuvia päänsärkyjä, migreeniä tai kipua kallonpohjassa. Hieron hoidossani niska-hartiaseutua ja pään alueen unohtamatta poskien sisäpuolta. Osaan pienistä posken lihaksista ei pääse käsiksi ilman, että hoitaa suun sisäpuolen  myös. 

Asiakkaat ovat kertoneet, että yhdenkin hoidon myötä migreeniputki on katkennut, päänsäky loppunut tai leukojen kipu helpottanut. Pysyvämpään hoitotulokseen päästään, kun hoitokertoja on kaksi tai useampia riippuen siitä, kuinka kireät lihakset ovat. Kovasti bruksaava henkilö tarvitsee todennäköisesti ylläpitohoitoa säännöllisillä käynneillä esim. kuukauden välein. Jokaiselle hoitoon tulijalle tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma tilenteen mukaan.