Vauvoille

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on vauvan hierontaa vyöhyketerapeuttisella otteella. Se on hyvin lempeää ja miellyttävää lapselle ja teen sen täysin vauvan ehdoilla.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on parhaimmillaan nopea ja tehokas apu moneen vaivaan:

Vatsavaivat helpottavat
Vauvan/lapsen kehon jumit ja kireydet aukeavat
Uni pitenee, laatu ja rytmi paranee
Vahvistaa immuunipuolustusta
Lapsesta tulee tyytyväisempi

Koliikki helpottuu

Teen hoidot aina sarjana. Keskimäärin vauvahierontaa tarvitaan noin 3-5 kertaa. Yksi hoitokerta kestää tunnin, sisältäen keskustelua vanhempien kanssa vauva tilanteesta ja ohjausta kotiin. Aktiivista vauvan hierontaa on enintään 30minuuttia, ettei vauva väsy liikaa. Hoidot tehdään mielellään noin viikon välein (4-7 päivää). Rokotusten jälkeen on hyvä pitää muutama päivä taukoa ennen seuraavaa hierontaa.

On hyvä varata hoidon päätteeksi hetki aikaa ruokkia vauva vastaanotolla ennen kotiinlähtöä. Usein vauva nukahtaa hoidon jälkeen. 

Hoitokäynnillä on alkuun haastattelu, jolla kartoitan vauvan tilannetta ja syitä oireiluun. Tutkin vauvan kehon tehden huomioita siitä mahdollisesti löytyvistä ongelmista. Niitä voi olla mm. jäykkyys, virheasento tai erilaiset kireydet. Tästä jatkan lempeällä vauvahieronnalla, jossa käytän apuna vyöhyketerapiasta tuttuja hoitopisteitä.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoitomuoto, joka rentouttaa vauvan kehoa, poistaa jännityksiä ja kireyksiä. Hieronnalla myös vahvistetaan vauvan kehon omia toimintoja, jotka pienellä ovat vasta kehittymässä (hengitys, verenkierto, ruuansulatus, sisäelinten toiminta)

Vauvalle voidaan tehdä hierontaa heti syntymän jälkeen. On hyvä kuitenkin antaa vauvalle hetki (n 2vk) aikaa toipua synnytyksestä ja sopeutua maailmaan. Jos vauvalla on selvästi esim. kireys, joka vaikuttaa imetykseen, niin hoitoon voi tulla nopeamminkin. Myös keskosvauvoja voidaan hieroa, kun he ovat kotiutuneet sairaalasta. Keskoset hyötyvät usein erityisen hyvin vauvahieronnasta. He kaipaavat usein enemmän tukea elimistönsä vahvistamiseen varhaisen syntymänsä johdosta..


Imetysohjaus

Suosittelen imetysohjausta, jos koet epävarmuutta imetyksen tai maidon riittävyyden suhteen, epäilet että vauvan imuote on huono, kaipaat vinkkejä eri imetysasentoihin tai tukea muuhun imetykseen liittyvään asiaan.

 Vauvan kieli- tai huulijänne-operaation jälkeen saat lähetteen imetysohjaukseen ja haavakontrolliin, jotta varmistutaan oikeasta imutekniikasta ja jotta imetys jatkuisi mahdollisimman ongelmattomasti operaation jälkeen. Imetys voi mennä operaation jälkeen huonommaksi, ennen kuin se paranee ja helpottuu kunnolla. Paraneminen vie aikaa ja pieni opettelee käyttämään uudelleen eri tavalla liikkuvaa kieltään. Käynnillä tarkistan haavojen paranemisen ja hieron tarvittaessa. Ohjaan myös vanhemmille leikkauksen jälkeisen haavan hoidon, mikäli tarvitset siihen kertausta. 


Pienen poikani imetys on kestänyt pidempään mitä tyttäreni kohdalla. Olen nauttinut täysin rinnoin tästä toisesta imetystaipaleesta, koska tällä kertaa en pitänyt tätä(kään) itsestäänselvyytenä. Toivon kuitenkin, että imetys tällä kertaa jatkuisi vielä ainakin tovin. <3

Alun imetyksen, maidon nousun ja vauvan painon vaikeuksien selättämisestä kiitän edelleen suuresti Hannaa, joka kahdesti tuli meille kotiin hätäni keskellä. Minä itkin, hän lempeästi kosketti. Olin epävarma, hän valoi uskoa meihin. Meinasin luovuttaa, hän kehotti jatkamaan. Olin surullinen ja huolissani, hän kevensi taakkaani läsnäolollaan ja ammattitaidollaan. 

Suosittelen Hannaa ja hänen palveluitaan täydestä sydämestä. Hanna on ammattitaitoinen ja hänen seurassaan on hyvä ja helppo olla, myös herkässä tunnetilassa mitä etenkin vastasyntyneen kanssa usein äitinä tuntee. Hänestä oli minulle ja meille korvaamaton apu. 

-Sanna

Vauvan "neuvolakäynti"

Vauvan "neuvolakäynnit" loin tuomaan lisävarmuutta teille vanhemmuuteen ja vauva-arkeen.  Jos tuntuu, että seuraavaan neuvolakäyntiin on liian pitkä aika tai muuten haluat varmistaa jotain vauvan vointiin liittyvää nopealla aikataululla, niin tämä vastaanotto on juuri sinua varten! 

Voimme varmistaa vauvan kasvua punnituksella, tai tehdä syöttöpunnituksen. Voitte tulla juttelemaan jostain vauva-arkeen liittyvästä teitä mietityttävästä asiasta.  Kätilönä vastaan toki myös äidin palautumiseen liittyviin kysymyksiin. Olen täällä teitä varten!


OTA YHTEYTTÄ: