Vauvoille

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on vauvan hierontaa vyöhyketerapeuttisella otteella. Se on hyvin lempeää ja miellyttävää lapselle ja tehdään miellyttävässä vuorovaikutuksessa vauvan ehdoilla.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on parhaimmillaan nopea ja tehokas apu moneen vaivaan:

Vatsavaivat helpottavat
Vauvan/lapsen keho rentoutuu
Uni pitenee, laatu ja rytmi paranee
Vahvistaa immuunipuolustusta
Lapsesta tulee tyytyväisempi

Hierontahoidot tehdään aina sarjana. Keskimäärin hoitoja tarvitaan noin 3-5 kertaa. Yksi hoitokerta kestää tunnin, sisältäen keskustelua vanhempien kanssa vauva tilanteesta ja ohjausta kotiin. Aktiivista vauvan hierontaa on enintään 30minuuttia, ettei vauva väsy liikaa. Hoidot tehdään mielellään noin viikon välein (4-7 päivää). Rokotusten jälkeen on hyvä pitää muutama päivä taukoa ennen seuraavaa hierontaa.

On hyvä varata hoidon päätteeksi hetki aikaa ruokkia vauva vastaanotolla ennen kotiinlähtöä. Usein vauva nukahtaa hoidon jälkeen. 

Hoitokäynnillä on alkuun haastattelu, jolla kartoitan vauvan tilannetta ja syitä oireiluun. Tutkin vauvan kehon tehden huomioita siitä mahdollisesti löytyvistä ongelmista. Niitä voi olla mm. jäykkyys, virheasento tai erilaiset kireydet. Tästä jatkan lempeällä vauvahieronnalla, jossa käytän apuna vyöhyketerapiasta tuttuja hoitopisteitä.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoitomuoto, joka rentouttaa vauvan kehoa, poistaa jännityksiä ja kireyksiä. Hieronnalla myös vahvistetaan vauvan kehon omia toimintoja, jotka pienellä ovat vasta kehittymässä (hengitys, verenkierto, ruuansulatus, sisäelinten toiminta)

Vauvalle voi tehdä hierontaa noin parin viikon iästä alkaen. On hyvä antaa vauvalle aikaa toipua synnytyksestä ja sopeutua maailmaan ensin. Myös keskosvauvoja voidaan hieroa, kun he ovat kotiutuneet sairaalasta. Keskoset hyötyvät usein erityisen hyvin vauvahieronnasta.

Teen myös kotikäyntejä, jolloin voidaan yhdistää halutessasi vauvan ja perheenjäsenen hoito samalle kerralle. Ota yhteyttä! 

Ohjaan vanhempia myös kotona tehtävään vauvahierontaan yksityiskäynneillä, sekä Kantava Kosketus ryhmissä. 

Imetysohjaus

Imetysohjaus voi olla tarpeen, jos koet epävarmuutta imetyksen tai maidon riittävyyden suhteen, epäilet että vauvan imuote on huono, kaipaat vinkkejä eri imetysasentoihin tai tukea muuhun imetykseen liittyvään asiaan. Vauvan kieli- tai huulijänne-operaation jälkeen suositellaan imetysohjausta, jotta varmistutaan oikeasta imutekniikasta ja jotta imetys jatkuisi mahdollisimman ongelmattomasti operaation jälkeen. 

Muistathan että lääkärin lähetteellä olet oikeutettu Kelan tukeen imetysohjauksesta!

OTA YHTEYTTÄ: