Vauvoille

Imetysohjaus

Suosittelen imetysohjausta, jos koet epävarmuutta imetyksen tai maidon riittävyyden suhteen, epäilet että vauvan imuote on huono, kaipaat vinkkejä eri imetysasentoihin, haluat oppia tulkitsemaan ja tuntemaan vauvasi viestejä ruokailuun liittyen tai teillä pulloruokaillaan ja haluat siihen apua tai mietit lisämaitojen purkamista.

Ohjaan teitä yksilöllisesti perheenne tilanteeseen sopivalla tavalla, halusit sitten täysimettää, osittaisimettää tai ruokkia pullolla vauvaasi. Autan teitä tekemään ruokailutilanteista mukavia ja stressittömiä vauvan kanssa. 

Imetyksen ei kuulu sattua eikä kipua tarvitse sietää! Apua on saatavilla ja sitä kannattaa pyytää. Imetysohjaukseeni kuuluu vauvan suun alueen tutkiminen. Tarkistan anatomiset rakenteet ja suun toiminnan. Korkea kitalaki, kireä kielijänne tai huulijänne ja kireät lihakset kasvojen alueella haittaavat hyvän imuotteen saamista, joten ne on tärkeää tunnistaa ja löytää, jotta ne voidaan hoitaa.

Joskus hoidoksi riittää hieronta, imetysohjaus ja kotihoito-ohjeet. Toisinaan tarvitaan toimenpide. Ohjaan teidät tarvittaessa erikoislääkärille tarkempaan tutkimukseen ja mahdolliseen operaatioon vauvan kireiden kieli- ja tai huulijänteiden osalta.  


Kieli- ja/tai huulijänneoperaatio

 Vauvan kieli- tai huulijänne-operaation jälkeen saat lähetteen imetysohjaukseen ja haavakontrolliin, jotta varmistutaan oikeasta imutekniikasta ja jotta imetys jatkuisi mahdollisimman ongelmattomasti operaation jälkeen. Imetys voi mennä operaation jälkeen huonommaksi, ennen kuin se paranee ja helpottuu kunnolla. Paraneminen vie aikaa ja pieni opettelee käyttämään uudelleen eri tavalla liikkuvaa kieltään. Käynnillä tarkistan haavojen paranemisen ja hieron koko kehon tarvittaessa. Ohjaan myös vanhemmille leikkauksen jälkeisen haavan hoidon, mikäli tarvitset siihen kertausta. 


Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on vauvan hierontaa vyöhyketerapeuttisella otteella. Se on hyvin lempeää ja miellyttävää lapselle ja teen sen täysin vauvan ehdoilla.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on parhaimmillaan nopea ja tehokas apu moneen vaivaan:

Vatsavaivat helpottavat
Vauvan/lapsen kehon jumit ja kireydet aukeavat
Uni pitenee, laatu ja rytmi paranee
Vahvistaa immuunipuolustusta
Lapsesta tulee tyytyväisempi

Koliikki helpottuu

Teen hoidot aina sarjana. Keskimäärin vauvahierontaa tarvitaan noin 3-5 kertaa. Yksi hoitokerta kestää tunnin, sisältäen keskustelua vanhempien kanssa vauva tilanteesta ja ohjausta kotiin. Aktiivista vauvan hierontaa on enintään 30minuuttia, ettei vauva väsy liikaa. Hoidot tehdään mielellään noin viikon välein (4-7 päivää). Rokotusten jälkeen on hyvä pitää muutama päivä taukoa ennen seuraavaa hierontaa.

On hyvä varata hoidon päätteeksi hetki aikaa ruokkia vauva vastaanotolla ennen kotiinlähtöä. Usein vauva nukahtaa hoidon jälkeen. 

Hoitokäynnillä on alkuun haastattelu, jolla kartoitan vauvan tilannetta ja syitä oireiluun. Tutkin vauvan kehon tehden huomioita siitä mahdollisesti löytyvistä ongelmista. Niitä voi olla mm. jäykkyys, virheasento tai erilaiset kireydet. Tästä jatkan lempeällä vauvahieronnalla, jossa käytän apuna vyöhyketerapiasta tuttuja hoitopisteitä.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoitomuoto, joka rentouttaa vauvan kehoa, poistaa jännityksiä ja kireyksiä. Hieronnalla myös vahvistetaan vauvan kehon omia toimintoja, jotka pienellä ovat vasta kehittymässä (hengitys, verenkierto, ruuansulatus, sisäelinten toiminta)

Vauvalle voidaan tehdä hierontaa heti syntymän jälkeen. On hyvä kuitenkin antaa vauvalle hetki (n 2vk) aikaa toipua synnytyksestä ja sopeutua maailmaan. Jos vauvalla on selvästi esim. kireys, joka vaikuttaa imetykseen, niin hoitoon voi tulla nopeamminkin. Myös keskosvauvoja voidaan hieroa, kun he ovat kotiutuneet sairaalasta. Keskoset hyötyvät usein erityisen hyvin vauvahieronnasta. He kaipaavat usein enemmän tukea elimistönsä vahvistamiseen varhaisen syntymänsä johdosta..


Mikäli et löydä sopivaa aikaa vauvalle kalenterista, laita viestiä, niin etsitään sellainen! Vauvoille on aikoja "jemmassa". Tavoitteeni on saada vauva vastaanotolle viikon sisällä.

Pienen poikani imetys on kestänyt pidempään mitä tyttäreni kohdalla. Olen nauttinut täysin rinnoin tästä toisesta imetystaipaleesta, koska tällä kertaa en pitänyt tätä(kään) itsestäänselvyytenä. Toivon kuitenkin, että imetys tällä kertaa jatkuisi vielä ainakin tovin. <3

Alun imetyksen, maidon nousun ja vauvan painon vaikeuksien selättämisestä kiitän edelleen suuresti Hannaa, joka kahdesti tuli meille kotiin hätäni keskellä. Minä itkin, hän lempeästi kosketti. Olin epävarma, hän valoi uskoa meihin. Meinasin luovuttaa, hän kehotti jatkamaan. Olin surullinen ja huolissani, hän kevensi taakkaani läsnäolollaan ja ammattitaidollaan. 

Suosittelen Hannaa ja hänen palveluitaan täydestä sydämestä. Hanna on ammattitaitoinen ja hänen seurassaan on hyvä ja helppo olla, myös herkässä tunnetilassa mitä etenkin vastasyntyneen kanssa usein äitinä tuntee. Hänestä oli minulle ja meille korvaamaton apu. 

-Sanna

OTA YHTEYTTÄ: