Kuinka kätilöstä tuli hieroja ja yrittäjä

19.05.2021

Matkani yrittäjäksi ei ole ollut millään tapaa itsestään selvää. Olin kätilö ja kätilönä minun piti pysyä. Elämä ei aina kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja sisäilmasta sairastumisen myötä oli pakko keksiä plan B. 

Hanna
Hanna

.

Onneksi Suomessa on helppoa opiskella aikuisenakin. Lähdin siis kouluun. Valmistuin koulutetuksi hierojaksi syksyllä 2020 oltuani sitä ennen 19 vuotta kätilönä. Hieronnan ja kätilötaitojen yhdistäminen kuulosti hyvältä ammatilliselta mahdollisuudelta, ja jatkoin vielä opintojani opiskelemalla  vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa. Tällä yhdistelmällä koen, että saan tehdä sydämeni työtä perheiden, vastasyntyneiden ja raskaana olevien parissa. 

Yrittäjyys on ollut huima hyppy tuntemattomaan. Suvussani ei ole yrittäjätaustaa, eikä minulla ollut siis mitään kokemusta yrittäjyydestä päätökseni tueksi. Juttelin tuttujen yrittäjien kanssa ja otin yhteyttä uusyirtyskeskukseen ja keskustelin asiantuntijoiden kanssa. Marraskuun lopussa 2020 syntyi Pieni Keidas.

Puolivuotisen yrittäjyyden jälkeen tuntuu hyvältä. Päätös lähteä yrittäjäksi oli vaikea ja oikea. Ammatillinen kasvu jatkuu ja saa uusia ulottuvuuksia uusien koulutusten ja taitojen myötä. Oikein innolla odotan mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan!